dinsdag 26 januari 2010

Oogst

In liefde, oorlog en verkiezingscampagnes is alles geoorloofd. Lijsttrekker Versteeg van de SGP kaapte in een debat op de GSG de bezuinigingslijstjes. De kiezer weet voor de verkiezingen waar hij aan toe is, dat heb ik voor elkaar gekregen, stelde hij zonder blikken of blozen. De waarheid is dat niet Versteeg, maar Hilde Niezen (Groen Links) met het lijstjesvoorstel kwam.

Laura Werger is ook niet in haar eerste epische verdichting gebleven. De VVD nam het initiatief voor het cameratoezicht in de stad, stelde ze ijskoud. Terwijl we allemaal weten dat GBG dat lang geleden voor het eerst op de agenda zette. Trots op Gouda ging aan de haal met het idee van Michel Klijmij (Groen Links) om het glazen huis van Serious Request naar Gouda te halen.

Nu we dan toch de schaamte voorbij zijn, wilde ik ook een duit in het zakje doen. En het is allemaal nog waar ook. Het college (Marion Suijker) pakte met succes de jeugdwerkloosheid aan, de PvdA kaartte stelselmatig overlast aan (Driewegplein, de Jan Ligthartschool, winkelcentrum Bloemendaal). Er kwam cameratoezicht wat leidde tot merkbare verbetering. We werkten aan een ruimhartig armoedebeleid, leerlingenvervoer, onderwijshuisvesting en aan de verkeersveiligheid. Een klein succesje kwam langs in de raad van vorige week. De ambulancepost verhuist van de Fluwelensingel naar de zuidkant van de IJssel. Daar hebben Theo Crins (CU) en ik ons hard voor gemaakt. Vanwege de overlast voor de bewoners en voor het welslagen van het bouwproject in de Jan Verswollezone. Enfin, dat u het weet: ik heb een steen verlegd in een rivier op aarde.


3 opmerkingen:

  1. Blijkbaar is men in verkiezingstijd erg kort van memorie over eigen inzet en die van anderen.
    Overigens is mijn achternaam met een "K", dus Theo Krins.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk stukje, ik zie ook regelmatig interessante claims voorbij komen. Dit is in die categorie ook wel een juweeltje: de VVD over Stolwijkersluis http://www.vvd-gouda.nl/actueel_11554/22246/

    Hilde Niezen

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Bedankt voor de credits, Marjan. Je hebt trouwens niet eens jouw initiatief voor collectief particulier opdrachtgeversschap genoemd. Weliswaar nog niet zichtbaar maar wie weet, in de toekomst?

    BeantwoordenVerwijderen