maandag 1 februari 2010

Onzin

De PvdA is tegen schuldhulpverlening, kopt Michel Klijmij (Groen Links) op zijn weblog. Het is even leugenachtig als de voorpagina van de Story, die ik van de week onder ogen kreeg bij de kapper. De PvdA is hartgrondig voor schuldhulpverlening en voor het snel wegwerken van de wachtlijsten. We zijn alleen niet voor moties die louter voor de bühne zijn, en ook nog contraproductief.

Wethouder Suijker legde in de raadsvergadering uit dat de wachtlijsten worden aangepakt. Hiervoor is 121.000 euro beschikbaar. Sinds 1 januari kunnen de klanten op de wachtlijst terecht bij bureau Westerbeek. Nog voor de verkiezingen komt de wethouder met een voorstel voor een structurele aanpak.

Ondertussen is onafhankelijk onderzoek gedaan naar de problemen bij de schuldhulpverlening. Dat onderzoek was niet goed genoeg, wethouder Suijker accepteerde het rapport daarom niet en vroeg de externe onderzoeker om zijn huiswerk over te doen. Dit is de reden waarom het rapport niet binnen veertien dagen op tafel kon liggen. De motie van de Christen Unie - we willen binnen 14 dagen duidelijkheid én een oplossing – brengt een oplossing niet dichterbij. Een paar volzinnen op een papieren briefje veranderen de wereld niet. Keihard roepen evenmin. Wethouder Suijker staat tot haar knieën in het bluswater, onze fractie heeft er geen enkele behoefte aan om haar voor de voeten te lopen.

3 opmerkingen:

  1. Teer puntje? Soms is het gewoon makkelijker om vóór iets te stemmen waar je ook vóór bent.

    Die 14 dagen waren al uit de motie geschrapt. Het ging erom ook als raad te laten zien dat dit belangrijk is, de wethouder gaf aan dat ze dat als steun voor haar beleid zag. In zo’n geval stem je dus voor een motie, want een motie heeft het gevoel van de raad weer, het is geen besluit.

    Van een partij die vindt dat het om de inhoud gaat ipv de procedures verwacht je dan dat ze instemmen, niet?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Holle moties kun je beter achterwege laten. Het bovenstaande rechtvaardigt in elk geval geenszins jouw conclusie 'PvdA is tegen schuldhulpverlening'. De spreekwoordelijke tang op een varken, of nog erger..

    BeantwoordenVerwijderen
  3. In de tekst staat duidelijk dat de PvdA tegen heeft gestemd. In een kopje kort ik dat wat af, voor de leesbaarheid.

    En een holle motie? De vorige motie vonden jullie ook hol, maar enige zorgen over de schuldhulpverlening mag je toch wel hebben als er na 2 jaar nog steeds geen structurele oplossing is...

    BeantwoordenVerwijderen